Gastblog: ‘Verliefd op een wereld die mode heet’

Manon Mestrom

Doorn
Mijn naam is Manon Mestrom en ik ben de founder en de creator van fashionblog: www.manonmestrom.com.

Van jongs af aan is mijn interesse uitgegaan naar mode. Als kleuter vond ik het al heerlijk om mijop te tutten met mama’s spullen, hakken schoenen waren mijn favoriet. Tijdens mijn middelbareschool periode kreeg ik vaak complimenten over mijn outfits en werd ik zelfs verkozen tot bestgeklede scholiere van de havo in de examenklas. Een vervolgstudie in de mode lag dus voor dehand. Na een uitgebreide zoektocht naar diverse mode opleidingen in Nederland, kwam voor mijde particuliere HBO opleiding TMO Fashion Business School in Doorn als beste uit de bus.Ontwerpen staat niet op het lesrooster maar je wordt opgeleid tot een baan op managementniveau in de mode. Als 17­jarige vertrok ik vanuit het Limburgse naar de provincie Utrecht op kamers. Ik ben nu bijna 2 jaar bezig met mijn opleiding en ben nog steeds elke dag blij met mijnkeuze, deze opleiding past perfect bij mij. Wat de toekomst brengt, weet ik nog niet maar een ding is zeker: “ de fashion world hoort bij mij”.

De fashion world hoort bij mij

Omdat ik verliefd ben op de wereld die mode heet en ik er 24/7 mee bezig ben, kwam ik op hetidee om mijn eigen fashion blog te beginnen. Sinds een paar maanden is deze site online en ben ik naast mijn blog ook via instagram, snapchat, pinterest en facebook te volgen met mijn fashionoutfits en mode nieuws. Met veel plezier hou ik mijn volgers dagelijks op de hoogte van mijn looks,tips en nieuwtjes op het gebied van fashion. Bloggen is meer werk dan ik had gedacht en ik moet toegeven dat er stiekem bijna al mijn vrije tijd in gaat zitten. Gelukkig krijg ik veel reacties encomplimenten, dat maakt veel goed. Om nog meer te leren over het bloggen volg ik workshops en masterclasses, erg leerzaam en ontzettend leuk om te doen.

Nog een half jaar hard studeren en dan begin ik aan mijn afstudeerscriptie en stage. Een stageplaats in het buitenland heeft mijn voorkeur, bijvoorbeeld New York, Londen, Milaan of andere modesteden. Het is belangrijk dat ik een leuk modebedrijf vind waar ik veel kan leren met een perfecte stageopdracht. Na de zomervakantie ga ik aan de slag om een geschikte stageplek te vinden, de contacten in de modewereld zijn daarom erg belangrijk voor mij en natuurlijk altijd welkom.

Nieuwsgierig geworden? Volg me op www.manonmestrom.com of via facebook, instagram, pinterest en youtube.

Every day is a fashion show and the world is the runway.