‘De vertrouwde manier wordt ingehaald’

door: appart

Reuver In Nederland voelen wij nog steeds de gevolgen van de economische crisis. Voor de consument vervelend, maar vooral voor de ondernemer. De afgelopen jaren zijn namelijk veel ondernemers en bedrijven onderuit gegaan, zowel nieuwkomers als oude rotten. De vraag is dan: wat bepaalt of een bedrijf staat of valt in een moeilijke economie?

Dwayne Peeters is eigenaar van Quality Food Marktzicht, te vinden op de markt in Reuver. Hij heeft de cafetaria overgenomen van zijn vader in 2014, maar was natuurlijk al jarenlang werkzaam in de onderneming. Als geen ander wist Dwayne waar het al goed ging en waar het beter kon. Waar veel ondernemers bang zijn om te vernieuwen – meestal vanwege de risico’s die ermee gepaard gaan – heeft Dwayne Peeters de mouwen opgestroopt en is hij actief aan de slag gegaan met het doorvoeren van veranderingen in de zaak.

“Als je stil blijft staan, haalt de tijd jou in.” Dwayne is ervan overtuigd dat stilstaan geen optie is wanneer je streeft naar een succesvolle onderneming. De uiterlijke vertoning van Quality Food Marktzicht is het eerste wat door de jonge ondernemer wordt aangepakt (o.a. digitale menuborden en een nieuw stoepbord), maar er is nog veel meer op komst. Vooral in de online wereld vindt Dwayne dat je niet stil mag staan, ondanks dat hij er nog weinig aan heeft kunnen doen. “Ook met social media en online aanwezigheid mag je niet stilstaan. Stel dat je een concurrent bestaat die het beter doet, dan word je ook daarmee ingehaald. Het is wel degelijk belangrijk.”.

De kwaliteit van ‘Quality Food’ is voor Marktzicht dus meer dan alleen het eten, hoewel het natuurlijk wel een grote rol speelt. “Wij kiezen voor kwaliteit in alles dat wij doen. Dat is natuurlijk het eten zelf, maar ook hoe de zaak eruit ziet.” Presentatie en product zijn beide enorm belangrijk voor het succes van een onderneming. Het product is in de meeste gevallen goed in orde, maar waar vaak minder aandacht aan wordt besteed, is de (online) presentatie.

Als je stil blijft staan, haalt de tijd jou in.

Een goed product is het halve werk, maar de (online) presentatie van je onderneming zorgt voor de beleving die je echt onderscheidt van de concurrentie. Zo heeft Dwayne onlangs nieuwe digitale menuborden laten ontwikkelen en wordt er gewerkt aan de online presentatie. De reacties zijn dan ook enorm positief. Maar goed ook, want Quality Food Marktzicht is nog lang niet klaar met aanpakken.