“Autoliefhebber, salarisadministrateur en levensgenieter!”

door: appart

Roermond Van jongs af aan al weten dat je een eigen bedrijf wilt starten is niet iets dat voor iedereen vanzelfsprekend is. Wél voor Randy van Eekelen. Toch duurde het even voor hij de knoop doorhakte en Bisnis Salaris oprichtte; op zijn 56ste werd het bedrijf opgericht. Hij maakte kennis met de ‘wereld van salarissen’ via zijn vader en probeert nu de ietwat ‘gevestigde’ wereld op een andere manier te benaderen.

Met een achtergrond in de financiële wereld bij diverse organisaties nam Randy wel vaker kleine klussen aan van vrienden, bekenden of familie, maar écht een eigen bedrijf beginnen was nogal een stap. “Ik merkte steeds vaker dat de ‘kleine’ klusjes naast mijn baan meer en groter werden, totdat het moment kwam dat ik het gewoon niet meer kon combineren”, zo vertelt Randy. “In 2016 heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen, onder de naam Bisnis Salaris. Nu ik achteraf terugkijk, weet ik dat ik de goede keuze heb gemaakt.”

Hoewel het opstarten van een eigen bedrijf meestal niet vanzelf gaat, verliep de ontwikkeling van Bisnis Salaris voorspoedig. Een naam was al snel gekozen, mét een duidelijke uitleg en visie. Randy; “Ik wist direct dat ik het woord ‘salaris’ terug wilde laten komen in mijn bedrijfsnaam zodat mijn dienst ook duidelijk zou zijn. In samenwerking met de creatieve designers van appart heb ik toen de naam verder uitgebouwd en kwamen we terecht bij het woord ‘Bisnis’. Mensen denken vaak dat het refereert naar ‘business’, maar het leukste en de achtergrond hierbij, is dat dit het Indonesische woord voor ‘bedrijf’ is.” Een naamkeuze die dan ook subtiel verwijst naar de achtergrond van Randy (zijn Indonesische afkomst) en een eerste stap naar zelfstandigheid. “Toen de naam zeker was, kon ik de eerste stappen gaan zetten. De naam was één, daarna ben ik een kantoorruimte gaan zoeken, mijn netwerk gaan uitbreiden en opdrachten gaan binnenhalen”, aldus Randy. Opdrachten binnenhalen ging voorspoedig, mede door het feit dat hij al lange tijd kleine klusjes deed voor diverse contacten. Klussen die hij vervolgens door kon zetten binnen zijn bedrijf en waardoor de eerste fase louter positief was. “Het gaat boven verwachting goed met mijn bedrijf. Natuurlijk wil ik wel verder blijven groeien, maar omdat ik bijna alles zelf doe wil ik dit wel geleidelijk laten verlopen…”

Één van de redenen dat Bisnis Salaris inmiddels een hechte band met haar klanten heeft opgebouwd is direct duidelijk; open communicatie, altijd een vriendelijk antwoord én snel schakelen zijn de kernwaarden waar Randy veel waarde aan hecht. “Klanten waarderen het enorm als ik snel reageer. Door meteen te handelen zorg ik ervoor dat mijn klanten zich op hun gemak voelen”, zo vertelt Randy. “Ik loop af en toe ook gewoon eens binnen bij een klant. Spontaan, maar dan krijg je wel de kans om écht contact te maken en ook over andere zaken te praten. Dat hoort er gewoon bij vind ik!” En over ‘andere zaken’ weet Randy ook van alles af. “Ik zeg altijd tegen mijn klanten dat ze me álles mogen vragen, en dat ik altijd probeer om het juiste antwoord en advies te vinden. En als fervent autoliefhebber weten ze me tegenwoordig ook daarover te vinden”, lacht hij.

“De band met mijn klanten wil ik zo persoonlijk mogelijk houden. Uiteindelijk gaat het erom dat ik de juiste kennis van mijn eigen vakgebied heb, zodat ik klanten goed kan helpen.” Maar onderscheiden is hierbij voor Randy wel van belang. “Onderscheiden is voor mij van belang, ik wil een stapje verder gaan. Dat is de reden dat ik zo sociaal met mijn klanten omga. Ik wil namelijk een band met mijn klanten krijgen. Alleen op deze manier kan ik ze echt goed helpen én blijven ze verbonden aan Bisnis Salaris.” Helaas heeft Randy op dit moment nog niet genoeg tijd om al zijn klanten de welverdiende aandacht te geven. Daarom zou hij graag in de toekomst, wanneer zijn bedrijf iets groter is, iemand aannemen die hem kan ondersteunen in het zakelijke perspectief. Op deze manier blijft er meer tijd voor hem over om te werken aan het persoonlijke contact met zijn klanten, dat wat hem zo sterk maakt.

Dat Randy het zo belangrijk vindt om in contact te blijven met zijn klanten komt niet uit het niets. “Ik ben altijd al een heel communicatief persoon geweest”, zegt Randy. “Binnen mijn vorige werkervaringen heb ik geleerd dat mijn persoonlijkheid en aanpak ‘opvallend’ waren in de financiële- en salariswereld.” Deze kenmerken zijn dan ook wat Bisnis Salaris onderscheid van de concurrentie. En juist zijn ervaring van jaren geleden zorgt ervoor dat hij nu nog meer geniet van zijn eigen bedrijf. “Ik kan me nu echt op mezelf focussen en heb alle kansen om me te blijven ontwikkelen.”

‘Blijven ontwikkelen’; een doel dat Randy altijd voor ogen heeft en iets waar hij veel waarde aan hecht. Natuurlijk kan dit op persoonlijk niveau en ontwikkeling als mens, maar ook de ontwikkeling van het bedrijf vindt hij belangrijk. Toch hoeft dit voor hem niet té snel te gaan. “Ik wil geleidelijk groeien en over 5 jaar kunnen zeggen ‘hier staat iets en het is stabiel’. Dat is dan ook mijn doel voor de toekomst.” Deze toekomst wil hij graag delen met toekomstige werknemers die zich echt verbonden voelen met Bisnis Salaris. Randy: “Toekomstige werknemers van Bisnis Salaris moeten zich thuis kunnen voelen. Ik wil graag een werkomgeving creëren waar iedereen van elkaar kan leren. Dit kan alleen door open en eerlijk tegen elkaar te zijn. Daarom werk ik ook graag samen met jongeren; zij hebben toch vaak een ander beeld van dingen en daar kan ik van blijven leren.”

Ondanks dat Randy nog steeds plannen uitzet voor de langere termijn, denkt hij stiekem al af en toe aan zijn pensioen. Zijn bedrijf is namelijk zo belangrijk voor hem dat hij nu al bezig is met de basis te leggen voor zijn overdracht. Tegen de tijd dat hij ooit wilt stoppen, moet ook echt alles in orde zijn. Maar echt pensioen nemen kan Randy toch niet. “Graag zou ik later één of twee dagen willen blijven werken omdat ik mijn baan gewoon echt leuk vind. Ik ben mijn bedrijf op mijn 56ste begonnen, een leeftijd waarvan vele al aan een deeltijd pensioen denken. Deze keuze maakt iedereen voor zich, maar voor mij was dit echt geen optie. Binnen mijn werk is er geen dag hetzelfde en ben ik veel in contact met mijn klanten. Hier geniet ik van en dat is ook mijn motto: ‘geniet van wat je doet’.”

Geniet van wat je doet