‘Tatoeëren moet in eerste instantie je passie zijn’

door: appart

Reuver Een tatoeage is tegenwoordig geen vreemd gezicht meer. Hoewel tatoeages vroeger kenmerkend waren voor de lagere sociaaleconomische bevolking, is dat tegenwoordig toch echt niet meer het geval. Een tatoeage geïnspireerd door een belangrijke levensgebeurtenis, een geliefde, of simpelweg een passie, is niet meer ongewoon en komt steeds vaker voor. Het aantal tatoeëerders neemt daarbij natuurlijk ook toe. Maar wat maakt de ene tatoeëerder beter dan de ander? Waarin zit het onderscheid?

All Kinds of Tattoo’s & Hair is - zoals de naam al beschrijft - een tattoo shop gecombineerd met een haarstudio. Erwin en Manuela Kinds staan aan het roer van deze toch wel erg unieke en vooral op kwaliteit gerichte zaak in Reuver. Samen staan zij voor de passie die ze in hun werk stoppen en kunnen ze met zekerheid vertellen dat zij nooit meer iets anders willen doen. De combinatie van haarstudio en tatoeage shop werkt goed en de zaak heeft duidelijk een eigen stijl, net zoals Erwin en Manuela zelf.


Voordat Erwin aan het tatoeëren begon, stond hij op een kruispunt in zijn leven: “Werken was geen probleem, maar ik wilde toch iets doen wat ik leuk vond”. In zijn jongere jaren was Erwin naar eigen zeggen vooral ‘sport-minded’. Maar op een gegeven moment zag hij toch in dat sporter zijn niet voor eeuwig kan zijn en hij wilde iets met zijn creativiteit doen. Hij leerde Manuela kennen, gelukkig met dezelfde ambitie. Samen besloten zij om iets op te starten waar zij voor de rest van hun levens trots op konden zijn.

Voor Erwin en Manuela is hun passie uiteindelijk hun werk geworden, iets wat volgens hen bijdraagt aan het succes van All Kinds of Tattoos & Hair: “Je kunt niet het geld op de eerste plek zetten. Tenminste niet in mijn vak. Tatoeëren moet in eerste instantie je passie zijn. Het werk moet uit je hart en ziel komen en dat zie je ook terug in het resultaat”. Tatoeëren is natuurlijk ook een vorm van kunst. Hoewel niet iedereen ervan houdt en de stijlen tussen tatoeëerders kunnen verschillen, blijft de liefde voor het vak een essentieel ingrediënt voor succes.

Je kunt niet het geld op de eerste plek zetten. Tenminste niet in mijn vak. Tatoeëren moet in eerste instantie je passie zijn. Het werk moet uit je hart en ziel komen en dat zie je ook terug in het resultaat.

Het bewijs zit in het aantal klanten dat Erwin en Manuela hebben. Op het moment van schrijven is er een wachttijd van negen maanden voordat je bij Erwin op de stoel plaats mag nemen. En hoewel Erwin en Manuela positief en vooral trots zijn op hun onderneming, blijven ze toch met beide benen op de grond staat. Zij beseffen namelijk dat het roer altijd eens negatief om kan slaan en het leven vol met verrassingen staat. Voor hen is het daarom belangrijk om te blijven doen waar zij goed in zijn: kwaliteit en werk leveren waar zij allebei trots op kunnen zijn.