“Drukpartnerszuid, een totaalpakket voor mooie dingen”

door: appart

Beek ‘Samen mooie dingen maken’, dat is de kracht én visie van Drukpartnerszuid volgens Jurgen Bessems. In 2016 begon hij bij Drukpartnerszuid met als uitdaging de organisatie als een echt merk op de kaart te zetten.

Met meer dan 30 jaar aan ervaring in de wereld van drukkerijen is Jurgen een expert te noemen in zijn vakgebied. Begonnen bij een vormgever in het zuiden van Limburg, stapte hij na 8 jaar over naar een specialistische drukkerij; een kunstdrukkerij. De drukkerij was wereldberoemd en stond synoniem aan grafische topkwaliteit. Hier werkte hij met dé grote ontwerpers en ontwerpbureaus. “Fantastisch”, noemde Jurgen zijn tijd daar, “Hier leerde ik het vak.” Jurgen ontwikkelde zich langzaamaan tot accountmanager en adviseur. “Een mooie uitdaging, eentje die helaas te kort duurde; na veranderingen in de grafische markt ging het bedrijf in 2008 failliet”, vertelt hij.

In zijn zoektocht naar een andere baan vond hij zijn uitdaging, opnieuw in het zuiden, bij een grote industriële drukkerij. Een totaal andere wereld, zo vertelt hij: “Targets en sales waren ineens heel belangrijk. Helemaal anders dan wat ik gewend was vanuit de kunstdrukkerij. Ik realiseerde me gaandeweg dat deze verandering er ook voor had gezorgd dat ik mijn passie was kwijtgeraakt. Dat inzicht was voor mij een teken dat het tijd was om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

En die passie kwam op zijn pad. In 2016 maakte hij kennis met Drukkerij Maenen uit Meerssen. Eigenaar Raymond vertelde over het nieuwe merk Drukpartnerszuid dat hij samen met zijn compagnon Frank Romans (Drukkerij Econoom) had opgezet. “Een merk met potentie”, aldus Raymond. “Maar, er moest wél energie en tijd in worden gestoken.”

“Nadat Raymond zijn visie en verhaal met me deelde, was ik meteen verkocht; een heel mooie uitdaging en een fantastische club van mensen.” Eind 2016 begon Jurgen fulltime bij Drukpartnerszuid. Met stijgend enthousiasme zag hij welke mooie projecten van de persen rolden en welke klanten de moederbedrijven allemaal bedienden. Hij schreef een marketingplan, ontwikkelde de huisstijl en zocht de samenwerking met appart voor de site en invulling van de social media.

Vandaag de dag verzorgt Drukpartnerszuid het totale pakket; van het daadwerkelijk drukken van ‘mooie dingen’ tot de verzending en de eventuele opslag van drukwerk. "Dit alles verzorgen we vanuit onze 3 locaties in Beek. Eigenlijk is die omschrijving veel te summier want we kunnen gigantisch veel”, vertelt Jurgen

“De verdeling in het bedrijf is perfect. Ik ben verantwoordelijk voor Drukpartnerszuid, van offerte tot aflevering, en word daarbij ondersteund door Raymond en Frank.” Eén grote familie dus, iets wat Jurgen alleen maar kan beamen. “Het klinkt cliché, maar is wel waar. We zijn één grote familie waar iedereen hetzelfde doel heeft!”

Het is gewoon één grote familie waar iedereen hetzelfde doel heeft.

Wat Drukpartnerszuid onderscheidt van andere drukkers? De beleving, het gevoel. Ieder project wordt behandeld met dezelfde aandacht en zorg. Nét dat beetje persoonlijke aandacht gecombineerd met oog voor detail en advies, dat maakt Drukpartnerszuid speciaal.

Net als iedere organisatie heeft ook Drukpartners Zuid toekomstplannen. “We willen groter worden, dat is noodzakelijk maar we willen niet groeien om te groeien”, aldus Jurgen. Drukpartnerszuid is stiekem al een grote speler geworden in de Limburgse drukwerkmarkt, maar de naamsbekendheid blijft achter. “We zijn als merk klein begonnen maar hebben in een jaar tijd een heel mooi klantportfolio opgebouwd en dat willen we uitbreiden, misschien wel in heel Nederland. We willen gewoon een goede en betrouwbare partner zijn. Dat is belangrijk”

Jurgen vertelt over zijn eigen toekomstplannen: “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Drukpartnerszuid en geniet daar iedere dag van. De grafische wereld is constant in beweging en vernieuwingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is natuurlijk een uitdaging om hier steeds weer de juiste keuzes te maken.” En over 10 jaar? “Dan hoop ik dat ik nog steeds dagelijks fluitend naar Drukpartnerszuid ga en mooie dingen maak.”