‘Een optimale kampeerbeleving’

door: appart

Swalmen Frank en Gabriëlla de Wit startten in juni 2000 met hun eigen camping; Camping Aan de Grens. En met weer een nieuw seizoen voor de deur is het tijd om met hen in gesprek te gaan! Wat blijkt: zelf zouden ze niet snel voor een tripje naar de camping kiezen, maar ze weten wél hoe ze hun gasten van een onbezorgde campingvakantie kunnen laten genieten.

“Toen we begonnen met Camping Aan de Grens hebben wij bewust gekozen voor de toeristische sector, omdat we hier op een goede locatie zitten”, legt Frank uit. Camping Aan de Grens is een boerderij camping. En zoals de naam al zegt; een camping bij een boerderij. Waar oorspronkelijk de boerderij was gevuld met koeien en varkens, heeft Camping Aan de Grens tegenwoordig alleen nog ‘Limousine-koeien’; koeien die alleen tijdens het seizoen in de wei staan zodat er geen sprake is van geuroverlast.

Goede Wi-Fi, goed sanitair en goed weer doet de rest!

Naast de jaarlijkse nieuwe bezoekers, komen er ook veel tevreden gasten terug. De prachtige locatie draagt daar zeker aan bij. De camping ligt in het natuurgebied Natura 2000, een natuurgebied met de hoogste status van Europa. Volgens Gabriëlla is dat een van de factoren die hun camping uniek maakt. ‘’Mensen zitten midden in het gebied en kunnen dus heerlijk fietsen of wandelen. Er zijn talloze opties qua dagbesteding en ze kunnen alle kanten op.’’ Frank vult zijn vrouw aan: “Naast het geweldige natuurgebied onderscheiden we ons ook op het gebied van gastvrijheid. Het gastheerschap is heel erg belangrijk. Je moet altijd vriendelijk zijn tegen de mensen en je moet open staan voor een praatje. We proberen het de mensen echt naar hun zin te maken.”

Gastvrijheid, omgeving, alles is top geregeld bij Frank en Gabriëlla. Zo ook het sanitair en de voorzieningen op de camping. Camping Aan de Grens blinkt uit in het sanitair dat altijd tiptop in orde is. Gabriëlla voegt daaraan toe: “Je moet altijd zorgen dat je kwaliteit kunt bieden, je moet een goed product leveren. Dus toen we gingen uitbreiden moesten we ervoor zorgen dat we genoeg sanitaire voorzieningen hadden. We hebben nu zelfs vloerverwarming. In de koudere seizoenen zorgen we ervoor dat het lekker warm is in het sanitair gebouw, de mensen komen dan met een glimlach naar buiten.”

De nieuwste trend volgens Frank is op dit moment Wi-Fi. “Volgens mij kunnen sommige mensen beter twee dagen zonder water, dan een dag zonder Wi-Fi. We dachten dat het bij ons wel mee zou vallen, onze doelgroep is 50+. Maar zelfs zij vragen om Wi-Fi!’’

Dat ze hart hebben voor de zaak en het de gasten echt naar hun zin maakten bleef niet onopgemerkt. In 2014 won de camping de ‘Vekabo-prijs’, een prijs voor beste kampeerboerderij. De camping werd zo nogmaals op de kaart gezet en Frank en Gabriëlla zien het dan ook als een mooie beloning en waardering voor hun harde werk en passie. Ook de website die appart voor de camping mocht maken droeg daar zijn steentje aan bij. Frank: “Er staan foto’s van ons op de website, dat maakt ons heel herkenbaar en dat zorgt voor leuke ontmoetingen met gasten die je al kennen!”

Toekomstdromen zijn er genoeg, maar als eerste staat een uitbreiding op de planning. ‘’Van 40 naar 55 plaatsen, zodat we in de toekomst nog meer mensen een onbezorgde kampeervakantie kunnen bieden!’’