‘De combinatie tussen kunst en netwerken’

door: appart

Reuver Ieder jaar verzamelen zich in Beesel talloze nationale en internationale kunstenaars om hun buitenbeelden te exposeren. Zo ook dit jaar in juni, wanneer Beelden Beesel weer een weekend vol kunst en cultuur verzorgt.

In de vorige editie van de Appart Me krant vertelden we al meer over de samenwerking tussen Diny Ewals, Frank Goosens en kunstenaar Erik Kierkels uit Panningen. Elk jaar stelt Diny haar tuin beschikbaar voor kunstenaars, waar zij een plekje krijgen om hun beelden te exposeren. Bezoekers krijgen hier de mogelijkheid om niet alleen een kijkje te nemen in de tuin van Landgoed ‘De Berkenhut’, maar kunnen zo ook de beelden van nationale en internationale kunstenaars bewonderen. Kunst en cultuur stellen zich zo openbaar en toegankelijk voor bezoekers uit alle windstreken. appart sluit zich nu aan bij het initiatief van beiden om van Beelden Beesel een event te maken met een verbindende factor tussen kunst en het zakenleven, en het Beelden Beesel event verder te laten groeien en ontwikkelen.

Kunst en cultuur stellen zich zo openbaar en toegankelijk

Dat de combinatie tussen kunst en zakenleven populair is blijkt wel uit het succes van de Tefaf in Maastricht. Maar waar de Tefaf zich richt op alle aspecten van kunst, willen Diny, Erik en Frank een bewuste focus kiezen; beelden. Het landgoed ‘De Berkenhut’ vormt het decor voor meer dan 100 buitenbeelden, waarbij de kunstenaars zelf een prominente rol krijgen. Zij nemen de bezoeker mee in hun verhaal, gedachtegang en werk. De bezoeker krijgt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de kunstenaar en zo meer te leren over de werkwijze en achtergrond van een beeld en kunstenaar.

Met appart als partner, wil Diny Ewals op een laagdrempelige wijze diverse mensen met elkaar én met kunst in contact brengen. De kunst die bij Beelden Beesel wordt vertoond is niet alleen van een hoog niveau, maar ook toegankelijk voor alle doelgroepen. Grenzend aan het centrum van Beesel en een nabijgelegen fietsroute, biedt Beelden Beesel in de zomerse dagen een mooie mogelijkheid als uitstapje. Zowel gezinnen en toeristen als ondernemers kunnen bij Beelden Beesel genieten van een dag vol kunst.

Voor de editie in juni 2017 wordt er zowel door appart als Diny, Frank en Erik gekeken naar de mogelijkheden om een exclusief netwerkevent aan de vooravond van Beelden Beesel te organiseren. Hier kunnen de deelnemende kunstenaars hun gasten en genodigden al een exclusieve blik laten werpen op hun beelden en staat netwerken centraal. Beide partijen kunnen zo hun netwerk uitbreiden met het oog op de samenwerking tussen kunst en zakenleven.