‘YinYang’

door: appart

Reuver Horeca, hotelkamers en sauna & wellness, je vindt het allemaal bij YinYang. Een bezoek aan Saunaclub YinYang te Roermond staat dan ook garant voor een dag vol plezier. Een echte mensenclub vol relax- en uitgaansmogelijkheden. “Een leuk oord om een dag te vertoeven”, aldus Chris, eigenaar van de club. “We bieden alles: drank, goed eten, alles is keurig verzorgd.”

Chris begon zijn ondernemerschap in een cafetaria, maar miste na enige tijd uitdaging in zijn werk. Om deze uitdaging terug te krijgen, besloot hij een nachtclub in Tegelen over te kopen. Dit liep zo goed dat hij op zoek ging naar uitbreidingsmogelijkheden, welke er niet waren. Op dat moment is Chris met zijn bedrijf verhuisd naar de huidige locatie in Roermond. Oorspronkelijk zat op deze locatie een regulier sauna bedrijf met hotel en horeca, welke Chris na verloop van tijd heeft overgenomen om het geheel YinYang te vormen. Tussen 2004 en 2005 is de saunaclub ontstaan.

We bieden alles: drank, goed eten, alles is keurig verzorgd.

“Dat was wel een hele verandering van concept”, aldus Chris. “Je gaat van exclusieve klanten die een paar honderd euro per bezoek spenderen, naar een totaalpakket van maximaal zestig euro.” Het concept vindt zijn oorsprong in Duitsland. Langzaam is YinYang in het concept gegroeid, van 25 bezoekers per dag in de beginjaren tot de huidige paar honderd mensen die de saunaclub bezoeken. De onderscheidende factor van YinYang? “De locatie is niet alleen uniek maar ook erg mooi in de natuur. Bij YinYang is iedereen te gast, zowel mannen en vrouwen. De vrouwen zijn nog in de gelegenheid hun diensten aan te bieden. Wij zorgen alleen voor kwalitatief hoogwaardige faciliteiten”, legt Chris uit.

De kernpunten voor Chris zijn netheid, hygiëne en verzorging. Dit geldt niet alleen voor het gedeelte erotisch vermaak, maar juist voor het gehele concept. Dit gehele concept bestaat uit horecagelegenheden, sauna & wellness en hotelkamers. Deze drie diensten zijn gebundeld in één totaalprijs, waarvan de kwaliteit op hoog niveau blijft wegens jaarlijkse investeringen. “We blijven innovatief.” Hierbij is het luisteren naar klanten van groot belang. Alleen op deze manier kan het concept blijven groeien en worden er steeds nieuwe mogelijkheden gecreëerd. “Daarnaast staan we altijd open om elke instantie rond te leiden en binnen te laten kijken. Transparant en open.”

YinYang ondergaat momenteel een uitbreiding. Zo zijn ze hard bezig met de realisatie van 15 extra hotelkamers, maar ook het bioscoopgedeelte wordt binnenkort onder handen genomen. Daardoor wordt de sfeer weer beter en oogt het aangenamer. Tenslotte zijn de ruimtes van het wellness-gedeelte mooier gestyled. De toekomst? “Dat is een lastige vraag”, aldus Chris. “Er zijn 1001 ideeën om bijvoorbeeld oude kamers te renoveren of meer aparte ruimten te creëren. Wie zal het zeggen?”

De doelstelling van YinYang is om de drempel rondom het taboe ‘saunaclub’ te verlagen. “We willen openheid creëren door de deuren te openen en een kijkje in het bedrijf te bieden via de virtuele tour.” Zo zien mensen dat YinYang een normaal bedrijf is waar je voor 60 euro een fantastische dag kunt hebben. Tijdens de open dagen staat de deur letterlijk en figuurlijk open, om mensen te enthousiasmeren en de prachtige locatie te laten zien. “We krijgen hele positieve reacties van de huidige bezoekers. Die reacties geven ons elke dag weer nieuwe motivatie om iedereen een fantastische dag te bezorgen en om de kwaliteit hoog te houden.