‘OC Parkstad’

door: appart

Reuver Contacten leggen, het is de basis van het ondernemerschap. Er zijn verschillende manieren, diverse settings en uiteenlopende formats om een netwerk te creëren, voor ieder wat wils. Open Coffee Parkstad is op dit gebied een uniek concept in Limburg. Mike Keularts en Mike Kleijnen zijn sinds 2014 de mannen achter de schermen, waar ze bezoekers voorzien van bijzondere en interessante netwerkmogelijkheden.

De kracht van OC Parkstad ligt in de locatie. De netwerkbijeenkomsten worden elke keer op een andere plek in Parkstad georganiseerd, waardoor bezoekers daadwerkelijk een kijkje kunnen nemen in diverse keukens van bedrijven in de omgeving. Van autobedrijven tot SnowWorld tot Gaia Zoo, OC Parkstad maakt het mogelijk. “De wisselende locaties zorgen ervoor dat het nooit hetzelfde is, het bevordert echt de dynamiek”, aldus Mike Keularts. “Sommige mensen komen echt op de locatie af.”

Netwerken om te netwerken.

De locaties worden gevonden door gebruik te maken van de connecties van de heren, maar ook door meedenkende bezoekers die initiatief nemen. De locatie sponsort de ruimte voor een bijeenkomst, evenals een hapje en een drankje. Op deze manier zitten er geen kosten aan verbonden en is het dus aantrekkelijk voor bezoekers. Doordat er tijdens de bijeenkomsten van Open Coffee Parkstad niet gezeten wordt, is het makkelijker om met meerdere mensen in één bijeenkomst contact te leggen. “Als je zit, blijf je makkelijk zitten. Dat doen wij niet.”, legt Mike Keularts uit. Voor beide heren is het een geslaagde bijeenkomst als er een leuke opkomst is, als de sponsor een positieve ervaring rijker is en als ze horen dat mensen elkaar hebben kunnen helpen.

Tijdens de bijeenkomsten van Open Coffee Parkstad is er geen inhoudelijk programma, enkel een welkomstwoord van Mike en Mike en een woordje van de gastheer of –vrouw. Op deze manier worden bezoekers als het ware ‘gedwongen’ om met elkaar in gesprek te gaan en is er genoeg ruimte om het netwerk uit te breiden. De makkelijkste manier om in contact te komen met anderen? “Ga een kopje koffie halen, er staat altijd wel iemand voor en achter je!”. Door het diverse publiek hebben bezoekers de mogelijkheid om met mensen uit allerlei functies in contact te komen. ZZP’ers, werkzoekenden en bedrijfsvertegenwoordigers, je vindt ze allemaal bij OC Parkstad.

Het belang van netwerken ligt in het creëren van nieuwe kansen en het zoeken naar mogelijkheden. Dit benadrukt Open Coffee Parkstad met hun website, welke appart heeft mogen verzorgen. Doordat bezoekers zich op de website aanmelden, kunnen ze zien welke andere bezoekers er naar de volgende bijeenkomst komen. Dit maakt het vervolgens laagdrempeliger en gemakkelijker om op diegene af te stappen. De respons van bezoekers is zeer positief. “Netwerken om te netwerken, dan ben je bij ons aan het juiste adres”, sluit Mike af.