‘Domifence’

door: appart

Roermond Sinds september 2015 is Roermond een bedrijf rijker. Hakan Uzun, voorheen werkzaam met zijn hoofd maar gezegend met twee rechterhanden, heeft de stap gezet om zijn eigen bedrijf op te richten. Hij startte Domifence, een bedrijf in betonschuttingen en schanskorven voor de zakelijke en particuliere markt.Wij spraken Hakan over het maken van deze grote stap. Hieruit is gebleken dat hij een echte ondernemer is, die vol durf probeert om vanuit niets iets te kunnen maken.

Door eigen ervaring heeft Hakan geleerd dat ijzeren hekwerken binnen twee jaar scheef stonden en dat stoorde hem. Zodoende kwam hij op het idee om zelf in de markt van betonschuttingen te stappen. Dat betekende dat hij een bedrijf van het begin af op moest bouwen en als startende ondernemer heb je dan wel eens wat tegenslagen te verwerken. Inmiddels is hij gestart en gaat hij stapje voor stapje verder. Dat doet hij niet alleen, door te netwerken heeft hij samenwerking met anderen gevonden om zo voldoende capaciteit te creëren. Het eerste project dat hij met grote trots heeft afgerond is de rotonde op de Donderberg in Roermond. Hierdoor heeft hij positieve naamsbekendheid gekregen.

In het begin is het gewoon heel veel netwerken, laten zien dat je er bent, je goed voorbereiden door goed te plannen zodat je bij opdrachten snel kunt handelenHakan schetst het verloop van 2016 als volgt: “In het begin is het gewoon heel veel netwerken, laten zien dat je er bent, je goed voorbereiden door goed te plannen zodat je bij opdrachten snel kunt handelen”. Uiteindelijk wil hij langzaam maar zeker het assortiment schuttingen en schanskorven uitbreiden en een showtuin realiseren. Maar, alles stap voor stap.

Klanten hebben vaak een idee hoe het eindresultaat eruit moet zien, maar weten lang niet altijd hoe ze dat ooit kunnen bereiken. Daar komt de ervaring van Hakan om de hoek kijken. Als iemand een schutting wil plaatsen, wordt er eerst gekeken hoe de tuin eruit ziet. Daarnaast wordt er gekeken of de wens voldoet aan de regels van het bestemmingsplan. Er zijn immers landelijke regels over de hoogte van schuttingen. Zo mag je niet zomaar een schutting van meer dan twee meter hoog plaatsen, daar heb je een vergunning voor nodig.

Hakan kan zelf goed visualiseren hoe een geplaatste schutting eruit gaat zien op een bepaalde plaats, hij is ook in staat om dat aan de klant zichtbaar te maken. Hij vindt het belangrijk dat de klant een schutting kiest die past bij het huis: “Het is immers een duurzaam product dat lang meegaat”.