‘Viecurieus’

door: appart

Venlo Viecurieus, de personeelsvereniging van Viecuri, is opgezet om het personeel ook buiten werktijd met elkaar te verbinden. In 1968 is de personeelsvereniging Viecurieus opgericht om personeelsuitjes te organiseren. In de alledaagse drukte proberen wij telkens evenementen/activiteiten te bedenken waar mensen samen naartoe willen gaan.

Vroeger waren er weinig uitjes en waren de mensen blij als er een uitstapje georganiseerd werd. De behoefte van de leden/mensen is verandert. Tegenwoordig kunnen mensen via heel veel verschillende platformen een leuk uitje kopen. Daarnaast heeft iedereen tegenwoordig een druk bezette agenda en moet je als personeelsvereniging al met iets spectaculairs komen om mensen enthousiast te maken voor iets.

Voor ons is het een uitdaging om iets leuks te organiseren en hierdoor mensen te prikkelen om deel te nemen aan een gezamenlijke activiteit. Nieuwe activiteiten organiseren is een hele uitdaging en het wordt steeds moeilijker om iets nieuws en origineels te vinden. Dit hele proces is en blijft onze passie.

Nieuwe activiteiten organiseren is een hele uitdaging en het wordt steeds moeilijker om iets nieuws en origineels te vinden

Wij proberen zoveel mogelijk nieuwe en originele uitjes te realiseren waarvan er activiteiten zijn die hard lopen en activiteiten zijn waar bijna niemand naartoe gaat. Wij moeten daarom als personeelvereniging de mensen op verschillende manieren proberen te bereiken en te prikkelen. Dat laatste gebeurd tegenwoordig niet meer met alleen een flyer. Daarnaast is niet elke afdeling gemakkelijk te bereiken en willen we zo min mogelijk afhankelijk zijn van tussenpersonen.

Onze personeelsvereniging bestaat uit ongeveer 2000 leden en deze grote groep moet je in zijn geheel zien te bereiken. Hier zetten we tegenwoordig social media voor in. Ook is er een verbinding gemaakt tussen de Viecurie website en de website van Viecurieus zodat de leden makkelijk te bereiken zijn. De nieuwe Viecurieus website maakt het voor onze leden gemakkelijk om zich digitaal aan te melden voor een evenement en kunnen we iedereen in één keer bereiken.

Ondanks dat het aanbieden van uitjes erg verzadigd is, doen wij continue ons best om een zo origineel en aantrekkelijk mogelijk uitje te bedenken en te realiseren voor het personeel. Het is dan ook ontzettend leuk om positieve reacties te krijgen vanuit de leden. Van iedere activiteit worden foto’s gemaakt en deze worden vervolgens op onze website geplaatst zodat iedereen nog kan nagenieten van een gezellig en verbindend uitje.