‘Events 4 You’

door: appart

Reuver Eigenaar Ralph Boll heeft van een uit de hand gelopen hobby z’n bedrijf kunnen maken, Events4You. Een droom die uitkomt.

Bij de Oude Markt in Beesel is het idee geboren bij het drinken van een biertje. Er was te weinig aanbod wat betreft uitgaan/evenementen in de dorpen Beesel en Reuver. Ralph zag een kans en greep die met beide handen aan. Hij is toen gestart met een barbecue, muziek en een drankje. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Twee weekenden lang beleven ongeveer 4500 mensen veel lol en plezier in de maanden maart en in juni. Mede dankzij Facebook komen er steeds meer mensen naar deze feesten, daarnaast brengen de bekende DJ’s en artiesten ook hun fanatieke fans mee, wat het feestje compleet maakt.

Het organiseren van deze weekenden, contacten met leveranciers en het boeken van de DJ’s en artiesten zorgen voor een positieve flow in de aanloop naar het evenement. Dit zorgt voor passie en daar draait het volgens Ralph allemaal om.

Het is namelijk niet al die tijd van een leien dakje gegaan. Zo is er is een periode geweest dat ze in slecht weer zaten met hun feesten. Met een aantal nieuwe mensen zijn de krachten gebundeld en mede hierdoor is Events4You gegroeid en het heeft hun in ieder geval sterk gemaakt. “Zonder vrijwilligers is Events4You nergens”, aldus de woorden van Ralph. Events4You heeft een grote groep vrijwilligers die enorm hard werken en op verschillende manieren hun steentje bijdragen. Dit is ook bekend bij de Gemeente en waardoor zij ook helpen om de feesten in de Gemeente Beesel nog beter neer te zetten.

Zonder vrijwilligers is Events4You nergens

Een ander belangrijk doeleinde van Events4You is om de evenementen zo te organiseren dat ze ook voor nieuwe doelgroepen aantrekkelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is het inrichten van een plek genaamd: ‘Lekker Fris’. Dit is een apart podium voor de jongere garde tot 15 jaar, die vanaf een afstand het feest kunnen bewonderen onder het genot van een frisdrankje. Daarnaast is er ook een plek ingericht voor mensen met een rolstoel zodat ook deze doelgroep de mogelijkheid heeft om de feesten te bezoeken.

Het boeken van de artiesten neemt Ralph zelf voor z’n rekening. Het artiestenwereldje is lastig waar je niet zomaar tussenkomt. "De artiesten hebben een steeds grotere naam en je moet grote inspanningen verrichten om hun geboekt te krijgen. Het is juist het avontuur om dit telkens weer te regelen". In 2011 is zelfs Hardwell geweest die twee jaar op rij de nummer één DJ van de wereld was en nog steeds behoort tot de top 3 op dit moment en de hele wereld overvliegt.

appart is altijd van de partij bij de feesten van Events4You voor de fotografie en videoopnames en één is zeker, deze feesten mag je niet missen!