‘Frituur ’t Dörp’

door: appart

Beesel Genoodzaakt naar een ander dorp reizen om je favoriete woensdagavondmaal te halen, omdat je eigen dorp geen frituur heeft. Veel inwoners van Beesel zullen dit herkennen: Beesel heeft namelijk een frituurloze periode achter de rug. Hier bracht Maurice Crins samen met de eigenaar van eetcafé de Troubadour verandering in. Zij heropenden op 1 april 2015 de deuren van Frituur ’t Dörp, waar Beeselse frietliefhebbers weer kunnen genieten van echt verse frieten.

In de winter van 2014 ontstond het plan om de enige Beeselse frituur nieuw leven in te blazen. Naast het bezorgen van een nieuwe eetmogelijkheid in Beesel, had dit plan nog een ander belangrijk voordeel: de plek waar de Frituur staat. Bij deze grond hoort een soort marktje, waardoor eetcafé de Troubadour de mogelijkheid kreeg om het terras, en zo de capaciteit, uit te breiden. De Frituur was een ‘erbij’tje’, waarvan Maurice geen idee had wat hij ervan kon verwachten. Na een goede voorbereiding zijn ze begin april 2015 vol goede moed begonnen.

Het pand waar de frituur gevestigd is was voorheen al een frituur, waardoor het interieur weinig veranderd is. Enkel de zijde waar het eten wordt bereid is volledig vernieuwd. Nu wordt de friet eerst door het personeel zelf voorgebakken, pas daarna worden ze afgebakken om een krokante laag te realiseren. Zo verzorgt Frituur ’t Dörp echt verse frieten. “Je moet zelf achter je product staan, vandaar de keuze voor verse friet”. Door goede producten te verzorgen en constant goede kwaliteit te garanderen, wil de frituur ervoor zorgen dat mensen weer friet komen halen in Beesel. Op deze manier willen ze laten zien dat één frituur het hele dorp kan voorzien van overheerlijke friet en snacks.

Je moet zelf achter je product staan, vandaar de keuze voor verse friet

Een andere manier om Frituur ’t Dörp aantrekkelijk te maken voor dorpsgenoten, is door trouw te blijven aan haar naam. Om dicht bij het dorp en zijn inwoners te blijven, implementeert Frituur ’t Dörp verschillende kenmerkende elementen van Beesel in haar uitstraling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de draak van Beesel, de veerpont en de molen: allemaal typisch Beesel. Hierin ervaart Maurice ook een zekere meerwaarde, in de vorm van leuke reacties van mensen. Op deze manier is Frituur ’t Dörp ook daadwerkelijk onderdeel van ’t Dörp .