Het pand waar de frituur gevestigd is was voorheen al een frituur, waardoor het interieur weinig veranderd is. Enkel de zijde waar het eten wordt bereid is volledig vernieuwd. Nu wordt de friet eerst door het personeel zelf voorgebakken, pas daarna worden ze afgebakken om een krokante laag te realiseren. Zo verzorgt Frituur ’t Dörp echt verse frieten. “Je moet zelf achter je product staan, vandaar de keuze voor verse friet”. Door goede producten te verzorgen en constant goede kwaliteit te garanderen, wil de frituur ervoor zorgen dat mensen weer friet komen halen in Beesel. Op deze manier willen ze laten zien dat één frituur het hele dorp kan voorzien van overheerlijke friet en snacks.
Je moet zelf achter je product staan, vandaar de keuze voor verse friet
Een andere manier om Frituur ’t Dörp aantrekkelijk te maken voor dorpsgenoten, is door trouw te blijven aan haar naam. Om dicht bij het dorp en zijn inwoners te blijven, implementeert Frituur ’t Dörp verschillende kenmerkende elementen van Beesel in haar uitstraling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de draak van Beesel, de veerpont en de molen: allemaal typisch Beesel. Hierin ervaart Maurice ook een zekere meerwaarde, in de vorm van leuke reacties van mensen. Op deze manier is Frituur ’t Dörp ook daadwerkelijk onderdeel van ’t Dörp .