‘Afspraak is afspraak!’

door: appart

Reuver De economische crisis heeft grote gevolgen gehad voor ons land en veel bedrijven hebben moeite gehad om in deze moeilijke tijden overeind te blijven. Toch zijn er ondernemingen die goed overeind zijn gebleven, ondanks de slechte economie. Thijssen-Emans & Co in Beesel is hier een goed voorbeeld van. Mark Stroucken, bedrijfsleider, legt uit wat het bedrijf doet om te blijven uitblinken.

Volgens Marc differentieert het bedrijf zich aan de hand van kwaliteit. Hij geeft zelf al toe dat dit een beetje afgezaagd klinkt, maar legt uit dat bij hen kwaliteit betekent dat afspraken worden nakomen: “Wij nemen bijvoorbeeld een sloopwerk aan en we maken het. Ik ga niet moeilijk doen over een paar kubieke meter meer of minder; het gebeurt gewoon. Ik calculeer van tevoren een prijs en als we pech hebben, hebben we pech. Als het goed hebben, houden we er wat over en anders niet. Afspraak is afspraak.”

Afspraken nakomen met een bedrijf dat zoveel dynamiek kent, is natuurlijk wel een uitdaging. Elke dag kunnen dingen kapot gaan en er gaat natuurlijk wel eens wat mis. Aan het einde van de dag is het een leuke uitdaging voor Marc, die zorg draagt voor de kwaliteitsbewaking en iedere dag een goed resultaat probeert te behalen. Gezien dit allemaal is het een hele prestatie om de instelling vast te houden dat afspraken nakomen de belangrijkste factor is van succes.

Wij nemen bijvoorbeeld een sloopwerk aan en we maken het. Ik ga niet moeilijk doen over een paar kubieke meter meer of minder. Afspraak is afspraak.

Thijssen Emans & Co laat zien dat belang hechten aan de klant en zorgen voor een vertrouwensgevoel de sleutel van succes kunnen zijn. Waar Marc het trotst op is? Dat is voor hem moeilijk om aan te geven. Voor hem, en Thijssen Emans, is iedere succesvol geklaarde klus iets om trots op te zijn, natuurlijk wel op tijd en volgens de afspraak.